Terug

Witte Kool Sunta F1

De witte kool Sunta vormt krachtige, mooie gelijkmatige compacte koppen en is ideaal voor hele vroege beplantingen op een geringe afstand. Bestand tegen doorschieten.

 

Zaaien: voorkweken: februari-juni

Ontkieming: 10-14 dagen bij 15-20° C

Afstand in de rij: 40 cm.

Plantafstand: 40 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: mei-september

 

Zaaien

De zaden kunnen al vanaf half februari met een zaaddiepte van ca. 1 cm in potjes voorgekweekt worden. Daarna in potjes verspenen en al snel in de volle grond planten. Plantafstand 40 cm.

Standplaats en verzorging

Houdt van een zonnige standplaats en een humeuze, voedingsrijke en vochtige bodem. Een hoog kleigehalte is gunstig. Regelmatig gieten.

Koolplanten lopen het risico op veel plagen, zoals koolvliegen, bladluizen en rupsen van de witte vlieg. Daarom is het de moeite waard om de planten vanaf het planten tot de oogst af te dekken met een gewasbeschermingsnet. Zo kunt u smakelijke kool oogsten zonder dat u hoeft te spuiten. Kool is ook een grote eter, dus zorg voor voldoende voedingsstoffen.

Oogst

Al vanaf eind mei kunnen de eerste aromatische, zoetachtig smakende koppen met een gewicht van ca. 1,2 tot 1,5 kg geoogst worden. De korte kweekperiode van maar 60 tot 70 dagen is opmerkelijk. De zeer gelijkmatige koppen hebben binnenin een stevig structuur.

Gebruik

Door de unieke smaak is Sunta goed geschikt voor een rauwkostsalade.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee