Terug

Suikermeloen Stellio

De suikermeloen “Stellio” is een van nature zeer robuuste soort, die voor een goede opbrengst ook bij ons zorgt.

 

Zaaien: maart - april

Ontkieming: 10 -14 dagen bij 20-24° C

Afstand tussen de rijen: 120 cm

Plantafstand: ca. 100 cm

Plantdiepte: 12 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juli-september

 

Zaaien

Zaaien van maart tot april. Zaaddiepte 1 tot 2 cm.

Aan te bevelen is ook het kweken in potjes met telkens 1 tot 2 zaadjes. Er wordt een wortelkluit gevormd, die niet uit elkaar mag worden getrokken omdat de wortels erg gevoelig zijn.

 

Standplaats 

De suikermeloen geeft de voorkeur aan een warme, lichte en tegen de wind beschutte standplaats. De bodem moet veel voedingsstoffen bevatten en bovendien steeds vochtig, los en humusrijk zijn.

 

Verzorging

Regelmatig water geven van de meloenplanten is absoluut noodzakelijk voor een gezonde groei en daarom belangrijk bij het verzorgen van de meloenplanten. Omdat de hoofd- en zijtakken van deze plant er niet uitgebroken hoeven te worden, zijn ze eenvoudig te kweken. Het is ook mogelijk de meloen in een kas te kweken.

 

Oogst

De heerlijke vruchten van de, tegen barsten resistente meloen, hebben een lichtgroene netvormige schil en een bijzonder suikerzoet oranje vruchtvlees waar elke meloenkenner dol op zal zijn. Zelfs na de oogst, tussen juli en september, kunnen de ca. 1 kg zware vruchten nog worden gegeten omdat ze goed houdbaar zijn.

 

Tip

Aan te bevelen is het afdekken van de suikermeloenen met een waterdoorlatende mulchfolie, waardoor de grond rondom de wortels verwarmd wordt. De oogst is daardoor vroeger en er kan langer geoogst worden. 

 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee