Terug

Stamboon Ferrari

Info:

De peulen zijn bijzonder fijn en glanzend groen van kleur. Ze groeien tot een lengte van slechts 11-13 cm en zijn met een diameter van 7-8 mm van bijzondere topkwaliteit, gevraagd door grootafnemers voor diepvries en gastronomische restaurants. De peulen zijn bijzonder rond, mals, smakelijk en zonder draden. De basis van de peul is geconcentreerd in het bovenste derde deel van de plant. De planten zijn stevig en vitaal. Dankzij de resistentie tegen het bonenmozaïekvirus, brandvlekken en vetvlekken worden hoge en betrouwbare opbrengsten behaald.

 

Verzorging:

Bonen hebben een humusrijke, goed gedraineerde tuingrond nodig en een windbeschutte, zonnige standplaats. In groepjes zaaien en aanaarden op 10 cm planthoogte verbeteren de standvastigheid.

 

Gebruik:

De fijne, ronde en zeer malse peulen kunnen goed worden ingevroren. Jong geoogst hoeven ze niet gesneden te worden en zijn ze geschikt als groentegarnituur, maar ook voor soepen en salades.

 

Tip:

Beetgaar gekookt, zijn de fijne bonen heerlijk. Bonenkruid of een licht vleugje knoflook brengen het aroma nog beter naar voren. Alleen gekookt eten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee