Terug

Spitskool Caraflex F1

De spitskool Caraflex is een zoete gourmet spitskool voor rauwkost, eenpansgerechten en als groentegarnituur. De kool kan tussen 800g en 2 kg zwaar worden. De spitskool is resistent tegen de Fusarium oxysporum schimmel.

 

Zaaien: voorkweken: maart tot april; volle grond: april-mei

Ontkieming: 6-10 dagen bij 15-20° C

Afstand: 30-50 x 30-60 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: begin juni-half november

 

Zaaien

Zaaien in potten, de kas of broeibak met ca. 40 cm afstand. Dun met aarde bedekken – diepte ca. 0,5-1 cm, aanduwen en vochtig houden. U kunt op verschillende tijdstippen zaaien – de kool is al na 75 dagen rijp om te oogsten, zodat u steeds verse kool heeft.

 

Standplaats en verzorging

De kool houdt van een zonnige standplaats in een zware, voedingsrijke en vochtige bodem. De jonge planten kunnen vanaf begin april tot half augustus in de volle grond worden geplant.

In het voorjaar ontwikkelen de planten zich langzamer en blijven kleiner. Daarom kan de kool in april dicht bij elkaar op een afstand van 30x30 cm geplant worden, ideaal voor een verhoogde kweekbak.

 

Gebruik

De bladeren zijn sappig en hebben een mild zoete smaak met een heerlijk aroma. Caraflex is heel geschikt voor eenpansgerechten, of als groente met een roomsausje. In Aziatische gerechten kan hij ook als vervanger voor de Chinese kool worden gebruikt. De zachte blaadjes kunnen ook rauw worden gegeten. 

 

Passend daarbij...

Spitskool 'Caraflex' F1
Spitskool 'Caraflex' F11 portie zaad
€ 4,99
omhoog
Trusted Shops Guarantee