Terug

Sperzieboon Jutta

Middenvroege, zeer hoogproductieve sperzieboon met rechtopstaande groei. De licht gebogen, rond-ovale peulen hebben geen draden. De peulen zijn 13 - 14 cm lang en zijn midden- tot donkergroen van kleur. Het ras is resistent tegen beide vlekkenziektes. Groeihoogte ca. 45 cm.

 

Zaaien: mei-half juli in de volle grond

Ontkieming: 8-15 dagen bij 15-25° C

Afstand in de rij: 40 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: juli-oktober, afhankelijk van het zaaien

 

Zaaien

Zaai ongeveer 3 cm diep, druk de zaden aan en bedek ze met aarde. Zaai in rijen op 40 cm afstand van elkaar met 6 - 8 cm zaadafstand, of zaai in groepjes op 30 cm afstand van elkaar met 5 - 7 zaden per plantplaats. Naar behoefte kan verspeend worden.

 

Standplaats en verzorging

De sperziebonen houden van een zonnige tot halfschaduwrijke, warme en windbeschutte standplaats in een losse, humeuze tuinbodem. De bodem moet gelijkmatig vochtig zijn. Ophopend vocht en lage temperaturen vermijden. De stabiliteit van de planten wordt verbeterd door ze aan te aarden op een planthoogte van ongeveer 10 cm, maar ook door ze in groepjes te zaaien.

 

Gebruik

Geschikt voor verse consumptie, conserveren en invriezen, maar ook als groentegarnituur voor hartige vleesgerechten.

 

Tips

Kook de peulen altijd, eet ze nooit rauw. Ze worden pas verteerbaar als ze verwarmd worden. Opvolgend zaaien tot half juli verlengt de oogstperiode tot de eerste vorst.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee