Terug

Sperzieboon Faraday

Faraday' maakt indruk met zijn zeer gelijkmatige, draadloze peulen, die ongeveer 13 tot 14 cm lang en ongeveer 7 mm dik zijn. Door hun donkergroene kleur zien de smakelijke peulen er ook heel delicaat uit. De groeihoogte bedraagt ca. 50 cm. De bonen ranken niet en hebben daarom geen rankhulp nodig.

 

Zaaien: mei-begin juli in de volle grond

Ontkieming: 8-14 dagen bij 15-20° C

Afstand: 8-10x40-60 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: vanaf juli

 

Zaaien

Na de vorst zaaien op ca. 5 cm diepte in een verwarmde bodem. Belangrijk voor een goed succes is nooit bij koud, vochtig weer te zaaien.

 

Standplaats

De sperziebonen houden van een zonnige standplaats in een losse tuinbodem.

 

Verzorging

Tijdens de bloei en daarna bij het ontwikkelen van de vruchten is het belangrijk dat de bonen niet droog staan. Grondig gieten verhoogt de opbrengst.

 

Gebruik

De bonen zijn goed houdbaar en geven een goede opbrengst. Ze zijn uitstekend geschikt voor de directe verwerking maar ook om te bewaren en in te vriezen. Ze hebben een goede resistentie tegen beide vlekkenziektes, alsmede het bonen-rolmozaïkvirus.

 

Tips

Bonen verzamelen stikstof uit de lucht en slaan deze voedingsstof met behulp van bepaalde bacteriën op in wortelknolletjes. Ze zijn daarom uitstekende bodemverbeteraars en passen goed in de vruchtwisseling.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee