Terug

Sperzieboon Berggold

Middelvroege, gele boon met een goede opbrengst. Deze robuuste, draadloze traditionele variëteit is van goede kwaliteit en wordt ongeveer 40 cm hoog. Hij groeit compact en de peulen zitten geconcentreerd in het bovenste derde deel van de plant, wat het oogsten vergemakkelijkt. De ronde ovale, licht gebogen peulen zijn 12 - 14 cm lang.

 

Zaaien: volle grond: vanaf mei-half juli

Ontkieming: 8-15 dagen bij 15-25° C

Afstand tussen de rijen: 40 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: juli-oktober

 

Zaaien

Zaai ongeveer 3 cm diep, druk de zaden aan en bedek ze met aarde. Zaaien in rijen met een onderlinge afstand van 40 cm, afstand tussen de zaden: 6 - 8 cm, of in groepjes met een onderlinge afstand van 30 cm, 5 - 7 zaden per plantplaats.

 

Standplaats

Zaai de bonen in humusrijke, goed doorlatende tuingrond op een warme, windbeschutte, zonnige tot halfschaduwrijke plek met gelijkmatige vochtigheid.

 

Verzorging

Verspenen indien nodig. De stabiliteit van de planten wordt verbeterd door ze aan te aarden op een planthoogte van ongeveer 10 cm, of ook door ze in groepjes te zaaien.

 

Gebruik

Geschikt voor verse consumptie, conserveren en invriezen. Deze dikvlezige bonen kunnen worden gebruikt om een knapperige bonensalade te maken en als groentegarnering.

 

Tip

Omdat de peulen het schadelijke plantaardige eiwit fasine bevatten, mogen ze nooit rauw worden gegeten. Ze worden pas eetbaar als ze verwarmd worden.

Door opnieuw te zaaien tot half juli verlengt u de oogstperiode tot de eerste vorst.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee