Terug

Sojaboon Summer Shell

De grootkorrelige sojaboon 'Summer Shell' is een echte insidertip voor eiwitrijk, gezond eten en snacken. Met een kweekperiode van 90-95 dagen produceert 'Summer Shell' een middelvroege oogst die zich uitstrekt over een extra lange oogstperiode.  Deze soort wordt tot 100 cm hoog.

 

Zaaien: voorkweken vanaf maart; volle grond: april- juni

Ontkieming: 10-14 dagen bij 20-25° C

Afstand tussen de rijen: 40 cm

Plantafstand: 5-8 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juni-augustus

 

Zaaien

Het voorkweken van sojabonen is in elk geval aan te bevelen. Direct in de volle grond zaaien is mogelijk in warme regio’s vanaf april in rijen bij een zaaddiepte van 3-4 cm. Als er in groepjes wordt gezaaid zijn 3 korrels per zaaiplaats voldoende.

 

Standplaats

Sojabonen hebben veel warmte nodig en geven de voorkeur aan een zonnige, windbeschutte standplaats. De bodem moet humeus, los en diepgrondig zijn. De behoefte aan voeding is gering, omdat ze door middel van knolbacteriën zelf de stikstof uit de lucht halen.

 

Verzorging

De jonge plantjes mogen pas eind mei bij temperaturen van 20° C in de volle grond worden geplant. Bij het direct in de volle grond zaaien kan rondom de jonge plantjes een beetje aangeaard worden om de standvastigheid te verhogen. Regelmatig en voldoende gieten is noodzakelijk.

 

Gebruik

Als u nog niet van de edamame-trend hebt gehoord, moet u uw oren spitsen: De fijne, volle, frisgroene edamame-bonen overtuigen niet alleen door hun smaak, maar ook door hun veelzijdigheid.

Als de bonen 2 minuten worden geblancheerd, komen ze als vanzelf uit hun peulen. Nu kunnen ze bijzonder goed worden ingevroren of worden gebruikt in smakelijke gerechten. Sojabonen worden het vaakst gebruikt in stoofschotels en soepen, maar ze smaken ook heerlijk in koude gerechten zoals salades. Met hun hoge proteïnegehalte zijn ze een belangrijke bron van energie.

Het populaire edamame gerecht is een gezonde snack als alternatief voor chips. De onrijpe groene bonen en peul worden een paar minuten in zout water gekookt en na goed kruiden zonder peul gegeten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee