Terug

Snijbonen Neckarkönigin

Hoogproductieve, middelvroege variëteit met groene, zachte, zeer vlezige bonen. De ronde, draadloze peulen zijn erg lang en worden 23-25 cm. Betrouwbare opbrengst dankzij resistentie tegen het bonenmozaïekvirus. Het ras is bestand tegen ongunstige weersomstandigheden.

 

Zaaien:               half mei-juni in de volle grond

Ontkieming:        8-15 dagen bij 15-25° C

Afstand in de rij: 80-100 cm.

Standplaats:       zonnig

Oogst:                augustus-oktober

 

Zaaien

Zaai ongeveer 3 cm diep, plaats 6-8 zaden in cirkelvormige groeven rond de paal. Houten palen van 2,5 - 3 m lang op een afstand van 80 x 100 cm, ook kruislings tegen elkaar geplaatst, zijn succesvol gebleken. Druk de zaden naar beneden, bedek ze met aarde en houd ze vochtig.

 

Standplaats en Verzorging

Houdt van windbeschutte, zonnige, warme standplaatsen en diepe, humusrijke, gelijkmatig vochtige tuingrond met een goede toevoer van voedingsstoffen. Vermijd wateroverlast en lage temperaturen. Leid de scheuten tegen de klok in naar de paal.

 

Gebruik

Voor verse consumptie en conservering. Bijzonder geschikt voor het bereiden van groenten en salades en om in te vriezen.

 

Tip

Snijbonen produceren een grote oogst op een kleine ruimte, dus ze zijn ook geschikt voor kleinere tuinen. Ze hebben veel water nodig, vooral in de zomermaanden tijdens de bloeiperiode, om een goede oogst te garanderen. Niet rauw eten!

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee