Terug

Sla Babyleaf Mix

De 'Babyleaf' slamix is een kleurrijke mix van vier verschillende, snelgroeiende variëteiten. Met deze hoogproductieve mix kunt u van de lente tot de herfst voortdurend volop heerlijke jonge sla oogsten. Ze smaken allemaal bijzonder mals en zijn licht verteerbaar. De mix bestaat uit gekrulde en gladde slasoorten in rood of groen, die er samen heel goed uitzien. Alle soorten zijn tolerant tegenover valse meeldauw.

 

Zaaien: eind maart tot augustus in de volle grond of potten

Ontkieming: 8-14 dagen bij 12-16° C

Plantafstand tussen de rijen: 15 tot 20 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: mei-oktober

 

Zaaien

Zaai de zaden in groeven van ongeveer 0,5 cm diep en bedek ze met aarde. Houd de grond altijd gelijkmatig vochtig. Als de planten na het opkomen te dicht op elkaar staan, kunt u deze verspenen.

 

Standplaats en verzorging

De babyleaf mix houdt van een zonnige standplaats met een vochtige, voedingsrijke en humeuze standplaats.

De gesneden slasoorten van de Babyleaf mix vormen geen kroppen, maar losse rozetten van bladeren. De bladeren worden op een hoogte van ongeveer 20 cm met een mes afgesneden, zodat het hart van de planten behouden blijft en snel terug kan groeien. De planten kunnen twee tot drie keer worden geoogst. We raden aan om in opeenvolgende sets te zaaien, zodat er altijd genoeg verse sla beschikbaar is.

 

Gebruik

De babyleaf mix levert voortdurend verse slablaadjes om hiermee borden te garneren. Ze zijn bijzonder gemakkelijk te kweken in perken of verhoogde kweekbakken. Deze heerlijke sla kan echter net zo goed worden gekweekt in balkonbakken, kisten of elke andere grotere pot.

 

Recept

Marinade voor de babyleaf mix: Met goede plantenolie, wijnazijn, een snufje zout, peper en wat knoflookgras een marinade toebereiden. U kunt dan nog zoete of zure room bijmengen (maar niet noodzakelijkerwijs). Pas vlak voor het serveren de saus over de sla geven.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee