Terug

Ronde Erwt kleine Rheinländerin

Vroeg, hoogproductief en beproefd ras met een lange peul en elk 8-10 ronde korrels, die in het begin suikerzoet smaken. Bij toenemende rijpheid wordt de suiker omgezet in zetmeel. Groeihoogte ca. 40-50 cm

 

Zaaien:               volle grond: april- begin juni

Ontkieming:       10-20 dagen bij 10-20° C

Afstand in de rij: 25-30 cm

Standplaats:       zonnig

Oogst:                half juni-augustus

 

Zaaien

Zaaien op een gedroogde bodem 3-4 cm diep in rijen met een onderlinge afstand van 25-30 cm of rijen met afwisselend 20 en 40-50 cm, korrelafstand in de rij 5-6 cm. Druk de zaden aan, bedek ze met aarde en houd ze gelijkmatig vochtig.

 

Standplaats en verzorgen

Geeft de voorkeur aan zonnige plaatsen en goed gedraineerde tuingrond. Wanneer de planten ongeveer 10 cm hoog zijn, de grond eromheen lichtjes ophogen en de planten bv. een laag gaashek als klimhulp aanbieden. Vermijd wateroverlast.

 

Gebruik

Geschikt voor directe consumptie, voor conservering en als gedroogde erwt. Vers geplukt smaken deze erwten het best, dus oogst vroeg. Als de erwt volledig rijp wordt geoogst, kan hij zacht worden gekookt en worden gebruikt voor heerlijke stoofschotels.

 

Tip

Erwten zijn zeer waardevol in de vruchtwisseling. Ze verzamelen stikstof uit de lucht en slaan die op in wortelknolletjes. Volgend jaar profiteren de daaropvolgende gewassen daarvan.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee