Terug

Rode bietjes „Rainbow Beet“

Een interessante mix van vijf verschillende soorten. Elke soort heeft een andere opvallende kleur, zowel van de schil als van het vruchtvlees. Stengels en bladeren contrasteren in tussenliggende tinten. Een waar culinair genot. Gewoon de jonge, knapperige, sappige bieten wassen, schillen, snijden en rauw in salades gebruiken. Ook geschikt voor inmaken, koken of als bestanddeel van soepen.

 

Zaai instructies:

Hark de grond tot een fijne kruimel en zaai de zaden dun, 1 cm diep, in rijen met een onderlinge afstand van 30 cm. Regelmatig om de 2-3 weken zaaien tot midden zomer.

 

Verzorgingstips:

Om kleine bieten te oogsten, worden de zaailingen uitgedund tot een afstand van 2,5 cm. Om grotere bieten te oogsten, moet u de afstand iets vergroten. Voor zachte bieten, regelmatig en overvloedig water geven. Dit voorkomt ook dat de plant doorschiet. Rapen en bladeren kunnen rauw of gekookt worden gegeten.

 

Serveertip:

Grote knollen zijn geschikt om te bakken omdat ze een hoger suikergehalte hebben. De bladeren kunnen worden gebruikt als een heerlijke vervanger voor spinazie.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee