Terug

Rode Biet „Pablo“

Uitzaaien: in de volle grond half april tot eind juni  
kiemen: 12 – 21 dagen bij 15 – 22º C
kweken: verspenen als ze te dicht op elkaar uitkomen
Afstand: 25 x 12 – 15 cm
oogst: augustus tot november

Rode bieten (kroten, bieten) behoren tot de meest smakelijke en gezonde groente in de herfst. De caloriearme knol is op grond van zijn hoge gehalte aan mineralen en vitamines bijzonder waardevol. Pablo is kogelrond, heel sappig met een uitstekende smaak. Het vlees is gelijkmatig donkerrood zonder ringen. De gekookte knollen zijn geschikt om in te maken, als salade, als bijlage voor vis- en vleesgerechten en als sap. Ze kunnen in een koele kelder tot het voorjaar worden bewaard.

 

Standplaats:

Rode bieten gedijen op alle vochtige, humeuze tuinbodems op een zonnig of halfschaduwrijke plaats. Hoe zwaarder, mineraalhoudender en vruchtbaarder de bodem is, des te beter.  

 

Tips:

Zaai niet voor half april, want de grond moet al voldoende opgewarmd zijn, anders zullen de zaailingen gemakkelijk doorschieten. Bijzonder smakelijk zijn de jonge, malse knollen ter grootte van radijsjes, die worden gevormd als er te dicht is gezaaid en ze in juni verspeend worden. Ze worden zoetzuur bereid en zijn een echte delicatesse als 'babybietjes'.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee