Terug

Radijs Collectie Zipolo

Deze mix bevat de rassen 25 % "Forum", 25 % "Felicia", 25 % "Flamboyant", 25 % "Ijspegel". Knapperige, pittige radijsoogst van lente tot herfst! Een kleurrijk samenspel van kegelvormige, verschillende soorten rode, paars-witte, rood-witte en zuiver witte radijs. De soorten zijn niet allemaal tegelijk rijp en hoeven dus niet allemaal tegelijk geoogst te worden.

 

Zaaien: april-juli in de volle grond

Ontkieming: 8-10 dagen bij 8-15° C

Afstand in de rij: 10 cm

Standplaats: zonnig-halfschaduw

Oogst: april-oktober ca. 4 weken na het zaaien

 

Zaaien

Rechtstreeks in de volle grond zaaien van maart tot september met een diepte van 0,5 cm. Plantafstand (zaad tot zaad) ca. 3 cm, rijafstand ca. 10 cm. Verplaatsen als deze te dicht op elkaar staan.

 

Standplaats en verzorging

Geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en losse, voedselrijke grond. Gelijkmatig vochtig houden. Geschikt voor de vroege teelt in de volle grond, beperkt geschikt voor teelt onder glas en folie.

 

Gebruik

Radijs heeft een knapperige, mild pikante smaak en is populair in salades, als beleg op brood en om gerechten mee te versieren.

 

Tip

Radijs kan worden gezaaid samen met traag kiemende soorten zoals wortelen. Ze dienen als markeerzaad. Om altijd verse radijsjes te hebben, kunt u achter elkaar zaaien.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee