Terug

Pot butternut Pompoen Butterbush

Betrouwbaar draagt de pot butternut pompoen Butterbush, zoete, aromatische, ca. 1-1,3 kg zware vruchten (maten 8 x 15 cm) met een nootachtig aroma. Het vruchtvlees is geel tot oranje. De vruchten zijn tijdens het rijpingsproces eerst groen en daarna beige-bruin. De ontwikkeling van het zaaien tot de oogst bedraagt ca. 100 dagen.

 

Zaaien: in huis: april-mei, volle grond mei tot augustus

Ontkieming: 6-12 dagen bij 16-22° C

Plantafstand: 80 x 80 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: augustus tot oktober

 

Zaaien

Eén tot twee korrels ca.  2 - 3 cm diep (donkere kiemer) in een pot of op de plantplaats leggen, met aarde bedekken en gieten. Steeds vochtig houden. Vanaf eind mei kan in de volle grond worden geplant. Wel belangrijk is het van tevoren de jonge plantjes aan de temperatuur te laten wennen (ca. 3-4 dagen beschut zetten.)

 

Standplaats

Houdt van een zonnige standplaats in een zeer voedselrijke bodem. De pot butternut pompoen butterbush heeft een zeer compacte groei en gedijt daarom ook uitstekend in grote potten van ca. 30 cm doorsnee of in een verhoogde kweekbak.

 

Verzorging

Steeds voldoende vochtig houden, maar geen wateroverlast. Optimaal is het verzorgen met rijpe compost. In een verhoogde kweekbak is het belangrijk de bodem met veel verrotte mest en compostaarde te verrijken. In een pot regelmatig bemesten, omdat pompoenen sterke verbruikers zijn. Pompoenen houden van warmte en reageren gevoelig op temperaturen onder 15° C.

 

Gebruik

Het aromatische vruchtvlees is uitstekend geschikt om soep van te maken, te bakken of klassiek om zoetzuur in te maken, of ook als compôte. In de late zomer is hij, goed gekruid, lekker op de barbecue


Tip

Jonge planten evt. met folie beschermen. Belangrijk: oogsten voordat de vorst begint. Om de bestuiving te verbeteren is het goed om meerdere pompoenen van één soort naast elkaar te planten.  

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee