Terug

Pot Aubergine Patio Baby F1

„Patio Baby” is kenmerkend vanwege zijn compacte, bossige groei en is daarom de perfecte aubergine voor in de pot. De druppelvormige vruchten hangen aan trossen, met tot wel 2-3 vruchten aan één plant – de enkele vrucht kan tot wel 60 gram wegen. De mini-aubergine is door zijn mooie bloemen en de hoeveelheid vruchten een lust voor het oog. Groeit tot ca. 50 cm hoog.

 

Zaaien: in huis: februari-maart; in de volle grond: mei

Ontkieming: 15-20 dagen bij 20-25° C

Plantafstand: 40x40 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juli-september

 

Zaaien

Op een warme plaats (vensterbank of verwarmde kas) vanaf eind februari tot maart in kleine potjes 0,5 cm diep (1 korrel per potje) of in een broeibak zaaien, slechts licht met aarde bedekken. Vanaf eind mei bei een hoogte van ca. 10 cm verspenen en op de uiteindelijke standplaats planten. Eén plant per pot. In de volle grond/in het groenteperk een plantafstand van 40 x 40 cm aanhouden.

 

Standplaats en verzorging

De planten houden van een zonnige standplaats en elke humeuze, voedingsrijke bodem of potgrond. Regelmatig gieten.

Voor krachtige en productieve planten raden wij aan een pot van minstens 30 cm doorsnee te nemen. Als er volop bloemen en vruchten aan de plant zitten, dan alle 14 dagen bemesten met een vloeibare meststof. Naar behoefte – als er bv. veel vruchten aan de plant zitten eventueel een plantstaaf ter ondersteuning bij de plant zetten.

 

Gebruik

Geschikt voor het kweken op het balkon en terras, de kas en in de volle grond. De vruchten zijn geschikt om te koken en te smoren, ideaal voor de mediterrane keuken. 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee