Terug

Peultjes 'Ambrosia'

Middelvroege soort met volvlezige peulen zonder perkamentlaag. Groene, middelgrote korrels. Uitmuntende, zoete smaak. Hoge opbrengst gevend. Hoog gehalte aan eiwit, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Goede resistentie tegen ziektes. Groeihoogte 70 cm.

 

Zaaien:                             april-mei in de volle grond

Ontkieming:                      10-20 dagen bij 10-20° C

Afstand in de rij:                25-30 cm.

Plantafstand:                     5-8 cm

Standplaats:                      zonnig

Oogst:                               juni-augustus

 

Zaaien

Zaaien in droge grond 3 - 4 cm diep op rijen met 25 - 30 cm tussenruimte. Zaadafstand in de rij 5 - 6 cm. Druk de zaden aan, bedek ze met aarde en houd ze gelijkmatig vochtig.

 

Standplaats en Verzorging

Houdt van een zonnige standplaats en een doorlatende bodem. Wanneer de planten ongeveer 10 cm hoog zijn, worden ze lichtjes aangeaard en voorzien van bv. een laag gaashekwerk als klimhulp. Vermijd wateroverlast.

 

Gebruik

Wanneer de zaden zich nog niet hebben ontwikkeld, kunnen de hele peulen worden geoogst, waarna zich middelgrote, bijzonder zoete korrels ontwikkelen. Deze erwten smaken het best als ze vers geplukt zijn. Malse, platte suikererwten kunnen worden geoogst, ingevroren of gekookt. De zaden zijn ook heerlijke als groente.

 

Tip

Erwten zijn zeer waardevolle stikstofverzamelaars in de vruchtwisseling. Probeer suikererwten als een smakelijke snackgroente die ook goed gedijt in grotere bakken op balkons en terrassen. Het is belangrijk om de planten op te binden zodat ze zich volledig kunnen ontwikkelen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee