Terug

Kweekset Cocktailmix citroenmelisse & pepermunt

Met de geselecteerde kruidenzaden in de kweekset kunt u gemakkelijk, snel en succesvol planten kweken, bijvoorbeeld op de vensterbank, in de kas en vanaf eind mei ook op het balkon en terras en in de kruidentuin. Het milieuvriendelijke kokossubstraat is de ideale kiemomgeving voor zaden. Met behulp van water zwelt het op en wordt een klein geperst schijfje een los substraat waarin de zaden optimaal kunnen ontkiemen en de planten kunnen groeien.

 

Zaaien: voorkweken in een warme kas/vensterbank: vanaf maart-april

Ontkieming: 14-30 dagen bij 20-25° C

Plantafstand: 50x50 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: september – vanaf april in het 2e standjaar

 

Zaaien

Op een warme plek (kas/vensterbank) van maart tot april. In het vroege voorjaar is een zonnige plek belangrijk om lichtgebrek te voorkomen. Zaai ondiep - lichtkiemer. Houd het zaad constant warm en vochtig.

 

Standplaats

Na het ontkiemen van de zaden kunnen de jonge plantjes maximaal 1 maand in de kweekset blijven, waarna ze moeten worden bemest met organische voedingsstoffen of in potgrond worden opgepot. Vanaf mei (vorstvrij) plant u de jonge planten buiten. Eerst afharden - langzaam aan de buitentemperatuur laten wennen. Plant ze op een afstand van 50 x50 cm.

 

Verzorging

Citroenmelisse: Meerjarig. Robuuste, gemakkelijk te verzorgen, bossige vaste plant. Groeihoogte ongeveer 50-100 cm.

Pepermunt: Vaste plant. De plant heeft de neiging om te woekeren, dus kweek hem in potten of gebruik wortelbarrières. Robuuste, gemakkelijk te verzorgen, bossige vaste plant. Wordt 50-80 cm hoog.

 

Gebruik

Citroenmelisse: Meerjarig. De verse, aromatische bladeren van citroenmelisse geven cocktails, salades en desserts die speciale citroenachtige " kick ". Verse of gedroogde citroenmelisse wordt traditioneel gebruikt om thee van te trekken bij hoest en bronchitis.

Pepermunt: De verse muntblaadjes worden bijvoorbeeld gebruikt in cocktails zoals Mojito, Hugo en andere, waardoor ze klassiekers worden. In yoghurtsauzen, frisse salades en desserts smaken verse pepermuntblaadjes uitstekend als ze met mate worden gebruikt en geven ze elk gerecht net dat beetje extra. Pepermunt wordt traditioneel gedroogd en vers gedronken als thee. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee