Kas Komkommer „Marumba“
Marumba is een indrukwekkende groeikrachtige kaskomkommer met hoge opbrengsten van bittervrije, intensief groene, licht geribbelde vruchten tot 37 cm lang. Om 37 cm lange vruchten te kunnen oogsten, moeten de omstandigheden ideaal zijn, d.w.z. de behoefte aan water is hoog, bovendien is regelmatige bemesting noodzakelijk.
Zaaien: voorkweken/in de kas: maart-juni
Ontkieming: 5-10 dagen bij 20-28° C
Plantafstand: 50x100 cm
Standplaats: zonnig
Oogst: juni-oktober
Zaaien
Let op dat de kiemtemperatuur minstens 18°C beter 20°-28°C bedraagt. Zaaidiepte ca. 1-2 cm (donkerkiemer). Voor de verdere groei zijn constante dag- en nachttemperaturen noodzakelijk. Vanaf een hoogte van 20 cm resp. vanaf 4-6 bladeren kunt u de jonge planten op gespannen snoeren opsplitsen. Plantafstand ca. 50 x 100 cm.
Standplaats
Optimaal is een zonnige, windbeschutte standplaats en een humeuze, goed bemeste bodem. Heel geschikt om in een verwarmde kas te kweken.
Verzorging
Komkommers hebben veel voedingsstoffen resp. meststof of mest nodig. Korstvorming van de grond beschadigen de planten, daarom is het belangrijk dat de komkommerperken regelmatig vlak worden gehakt of gemulcht. Gebruik compost als „bodemverwarming. Bij het bereiken van het glas, de hoofdscheut afknippen, altijd de zijscheuten verwijderen na het eerste blad en vruchtzetting. Bestand tegen bladvlekkenziekte en komkommerschurft.
Gebruik
Komkommers worden vooral gebruikt als salade, alleen of met andere groenten zoals tomaten, paprika's, sla, ... op smaak gebracht met dille en andere kruiden. In plakjes gesneden komkommers zijn ook erg populair als snack.
Oogst
Als de vruchten doorlopend worden geoogst, kunt u een hogere opbrengst verwachten.