Terug

Eetpompoen 'Hokkaido'

De peervormige pompoenen worden steeds populairder, niet alleen in Japan maar ook bij ons. De stevige oranjerode schil en het oranjerode vlees wijzen op een zeer hoog gehalte aan caroteen, dat dat van wortels overtreft. Ze zijn bovendien caloriearm. De vruchten bereiken een gemiddelde grootte met een gewicht van ca. 1 kg.

 

Zaaien: vensterbank, volle grond april-mei

Ontkieming: 8-14 dagen bij 15-22° C

Afstand tussen de rijen: 120 cm

Afstand in de rij: ca. 80 cm

Plantafstand: ca. 80 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: september-oktober

 

Zaaien

De korrels ca. 2-3 cm diep in de aarde leggen, met aarde bedekken (donkere kiemer), goed aanduwen en gieten.

 

De pompoen kan ook heel goed in potten worden gekweekt. Door het voorkweken van de jonge planten in huis, kan er vroeger geoogst worden. Hiervoor worden in april 1-2 korrels in kleine potjes gezaaid. Na het uitlopen worden de planten 3-4 weken bij 14-16° C verder gekweekt en eind mei in de volle grond geplant.

 

Standplaats en Verzorging

Nooit laten uitdrogen. De planten hebben een zonnige, humeuze, voedselrijke en losse aarde nodig.

 

Gebruik

De origineel gevormde gezonde vruchten, die rijkelijk vitamine B en caroteen bevatten, kunt u goed in de keuken, maar ook als decoratie gebruiken.

 

Tip

Pompoenen kunt u lang bewaren, als deze rijp worden geoogst (ze klinken hol als u er op klopt) en aan de frisse lucht koel en langzaam worden gedroogd. Let op dat zich de vruchten niet aanraken, anders gaan ze snel rotten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee