Terug

Doperwt Gloriosa

Vroege tot middelvroege, hoogproductieve variëteit met middelmatige groeikracht. Lange peulen met grote, middelgroene zaden met een goede smaak. Deze erwten smaken het best als ze vers geplukt zijn. Groeihoogte ongeveer 60 - 75 cm.

 

Zaaien volle grond: april-begin juni

Ontkieming: 10-20 dagen bij 10-20° C

Afstand tussen de rijen: 25-30 cm of afwisselend van 20 en 40-50 cm.

Afstand in de rij: 5-6 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juni-augustus

 

Zaaien

Zaaien in droge grond op een diepte van 3 - 4 cm in rijen met 25 - 30 cm tussenruimte of afwisselend in rijen van 20 en 40 - 50 cm, zaaiafstand in de rij 5 - 6 cm. Druk de zaden aan, bedek ze met aarde en houd ze gelijkmatig vochtig.

 

Standplaats en Verzorging

Wanneer de planten ongeveer 10 cm hoog zijn, worden ze licht aangeaard en biedt u de planten rijshout of gaashekwerk aan als klimhulp. Ze houden van zonnige plaatsen en goed gedraineerde tuingrond. Vermijd ophopend water.

 

Gebruik

Vers geplukt smaken de erwten het lekkerst. De uit de peul gehaalde doperwt Gloriosa kan goed ingevroren worden en ook gekookt met een beetje boter kunnen ze als heerlijke groente worden geserveerd.

 

Tip

Erwten zijn zeer waardevol voor de vruchtwisseling. Ze verzamelen stikstof uit de lucht en slaan die op in wortelknolletjes. De gewassen van het volgende jaar profiteren hiervan.

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee