Terug

Citroengras

Citroengras 'East Indian' is een aantrekkelijk tropisch aromatisch gras met een intensieve citroenachtige smaak. De planten kunnen een hoogte van 30-40 cm bereiken.

 

Zaaien: het hele jaar door: vensterbank/kas/in potten

Ontkieming: 15-25 dagen bij 15-25° C

Afstand: 40 cm

Standplaats: zonnig-halfschaduw

Oogst: het gehele jaar door

 

Zaaien

Het citroengras is een lichtkiemer en wordt op de aarde gezaaid tot ca. 0,5 cm daaronder (dus heel licht met aarde bedekken). “East Indian” groeit uit zaad en is anders dan het echte citroengras, wat alleen door deling vermeerderd kan worden.

 

Standplaats en verzorging

Het gras houdt van warmte en kan in huis of in de serre het hele jaar gekweekt worden. In de zomer – tot de vorst, is het ook mogelijk het gras in de volle grond, zon of halfschaduw, te kweken.

 

Gebruik

Iedereen die van de heerlijke Thaise keuken houdt, zal blij zijn met het interessante zure, naar citroen smakende citroengras (lemongras)! De smalle blaadjes worden in kleine stukjes gehakt en meegekookt als smaakmaker, zoals laurierblaadjes, maar niet meegegeten. Het past perfect bij vleesgerechten, vissoep, curry of thee.

 

Tip

De planten kunnen in de potten blijven met goed doorlatende, voedselrijke potgrond en overwinteren als potplanten - op een lichte en vorstvrije plek. Daar kunnen ze naar behoefte worden geoogst. Vervang de grond na elke winter.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee