Terug

Bloemkool Erfurter Zwerg

Bloemkool is een zeer geliefde groente – en niet alleen omdat deze groente culinair veelzijdig kan worden gebruikt.

Oorspronkelijk komt de bloemkool uit Klein-Azië, van waaruit deze in de 16e eeuw ook naar Europa werd gebracht.

 

Zaaien: februari - april (in huis) mei - juni (in de volle grond)

Ontkieming: 8-12 dagen bij 12-25° C

Plantafstand: 40x40 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: juni-oktober

 

Zaaien

Zaaien van februari tot april onder warme omstandigheden en van mei tot juni buiten in zaaibakjes. Zaaidiepte 0,5 tot 1 cm. Verspenen na het 2e blad. Vanaf eind maart uitplanten onder glas of buiten afdekken met folie.

 

Standplaats 

De koolsoort geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met een kalkhoudende, diepgrondige en voedingsrijke bodem.

 

Verzorging

Regelmatig water geven van de bloemkool aanplantingen is absoluut noodzakelijk voor een gezonde groei en daarom belangrijk bij het verzorgen van de bloemkool. Bovendien is vooral tijdens de groeiperiode van de bloemkool meerdere keren bemesten aan te bevelen. Net voor de oogst kan dan hiermee worden gestopt. Mulchen is aan te bevelen om het stikstofgehalte in de bodem te verhogen en tegelijkertijd de bodem vochtig te houden. Het perk moet ook regelmatig worden geharkt. Om de bloemkool tegen te veel zon te beschermen is het het beste de bloemkoolbladeren over de bloemkoolhoofden te vouwen. Er zijn ook zelfbedekkende soorten – hierdoor blijft de bloemkool mooi wit. Zodra de bloemkool de gewenste grootte heeft bereikt, stevig genoeg is en nog niet open is, is het tijdpunt van de oogst bereikt.

 

Tip

Groente geschikt als bijgerecht, voor salades en om in te vriezen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee