Terug

Bladsla 'Estelle' zaailint

Estelle ontwikkelt zelfs midden in de zomer bijzonder grote, botermalse kroppen en is robuust wat de groei betreft. Met deze soort kunt u vanaf het voorjaar tot aan de herfst met genot smakelijke bladsla oogsten.

 

Zaaien: in huis: februari-april; in de volle grond: half april-half juli

Ontkieming: 8-14 dagen bij 10-16° C

Afstand tussen de rijen: 30 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: eind mei tot oktober

 

Zaaien

Plaats het zaadlint in een 1 cm diepe groef, goed bevochtigen, bedekken met aarde, aandrukken en opnieuw krachtig gieten. Sla kan bij temperaturen boven de 20° C gevoelig op het ontkiemen reageren. Als er in de zomer wordt gezaaid is het belangrijk geen plaats in de volle zon te kiezen.

 

Standplaats en verzorging

Sla staat graag in de zon of halfschaduw en houdt van een humeuze, losse grond die niet te veel bemest is. De bodem steeds gelijkmatig vochtig houden.

 

Tip

Met deze topsoort zijn er geen problemen meer met de groene slabladluis, die de eetlust van menig slaliefhebber bederft. Dankzij de natuurlijke weerstand tegen de bladluis alsook de valse meeldauw kunt u elke krop van deze heerlijk malse sla genieten en heeft u een gewaarborgde oogst. De preventiemiddelen tegen deze schadeveroorzakers zijn daardoor in sterke mate overbodig.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee