Terug

Bio zaadgoed Suikererwt

Deze groeikrachtige variëteit heeft zich bewezen in de biologische teelt. De peulen zijn geschikt om zo te eten, wat als een bijzondere delicatesse kan worden beschouwd. De jonge peulen worden geoogst voordat de zaden zich ontwikkelen en worden in hun geheel toebereid en gegeten. Later ontwikkelen zich suikerzoete erwten, die zoals gebruikelijk gesplitst kunnen worden. Goed geschikt voor de diepvries.

 

Standplaats:

Erwten houden van een doorlatende, vochtige, warme bodem.

 

Tips:

De teelt in dubbele rijen is ideaal. De zaden worden gezaaid in groeven van ongeveer 5 cm diep, links en rechts van de stokken of een andere klimhulp. Wanneer de jonge planten ongeveer 20 cm hoog zijn, worden ze aangeaard om hun stabiliteit te vergroten.

Teeltpauzes van 5-6 jaar voorkomen overmatige vermenigvuldiging van schimmels die bijvoorbeeld voetrot en vetvlekkenziekten veroorzaken. Door wateroverlast en droogte worden de bloemen en vruchten afgestoten. Erwten leven in symbiose met knobbelbacteriën die stikstof uit de lucht kunnen binden. Daarom is er niet veel stikstofmest nodig. Ook de daaropvolgende gewassen profiteren nog steeds van de verzamelde stikstof.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee