Terug

BIO Goudsbloem ‘Oranja’

Zaad uit biologische teelt. Goudsbloemen bloeien reeds in de vroege zomer met grote, oranje bloemen. De ca. 60 cm hoge planten gedijen snel en makkelijk. Ze bloeien weelderig tot de vorst en passen uitstekend in bloemperken, borders, voortuinen, natuurlijke en landgoedtuinen.

 

Zaaien in de volle grond: maart-juni

Ontkieming: 10-15 dagen bij 15-25° C

Afstand: 15x20 cm

Standplaats: zonnig

Bloei: juni-vorst

 

Standplaats

Goudsbloemen gedijen heel goed op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats en in een humeuze, goed doorlaatbare bodem.

 

Gebruik

Ze zijn ideaal voor bloemperken, natuurlijke tuinen en als snijbloem. De bloemen bevatten geneeskundige ingrediënten, die al lang worden gebruikt in de natuurlijke geneeskunde voor zalven, thee en andere toepassingen.

 

Tips

De bloemen bevatten veel nectar, waardoor ze een eldorado zijn voor vele kleurrijke vlinders, voor bijen en de nuttige zweefvliegen (het zijn nijvere luizenverdelgers!). Het is raadzaam de bloemen regelmatig voor bossen af te snijden. Dit voorkomt de zaadvorming, in plaats daarvan ontwikkelen de planten vele nieuwe bloemen. Door het dieven van de zijknoppen kunt u grotere bloemen verkrijgen.

Passend daarbij...

BIO Goudsbloem 'Oranja'
BIO Goudsbloem 'Oranja'1 portie zaad
€ 3,65
Trusted Shops Guarantee