Terug

Ananaskers (Physalis) 'Goldmurmel'

Goldmurmel’ is een ananaskers met ca. 1 - 1,5 cm grote, groenachtig-goudgele vruchten, die zich, zoals bij hun verwanten de andesbraam, binnen uit papierachtige, ballonvormige hulsels ontwikkelen. Er ontstaan talrijke bloemen, waaruit zich voor en na de vruchten vormen. Ze zijn rijp als de hulsels zijn ingedroogd en vanzelf afvallen. Ze zijn een zoete, fruitige smulplant met een fijn vleugje van hazelnoot, gecombineerd met het fruitige aroma van sappige bessen. Ze smaken vers en gedroogd heel lekker.

De planten hebben een compacte groei en moeten niet worden gestokt. De scheuten zijn heel sterk en rijk vertakt. U kunt deze eenjarige planten in het perk en in een pot opkweken. De plant kan een breedte van 1,20 m bereiken.
 

Standplaats

Ananaskersen houden van een goed doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige grond op een warme, zonnige standplaats.
 

Tips

De zaden worden 0,5 cm diep gezaaid in zaadschalen of kleine potten met vochtige zaadaarde. De kieming kan tot aan 4 weken duren. Als de planten ongeveer 5 cm hoog zijn en twee loofbladparen hebben, kunt u ze pikeren. Vanaf eind mei, wanneer het zeker vorstvrij en warm genoeg is, kunnen de jonge planten in de volle grond of in de broeikas worden geplant. Ze kunnen in het perk of in grotere potten verder worden opgekweekt.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee