BIO Rode bieten
Ronde, sterk groeiende soort met een hoge opbrengst. Gladde huid, dieprood vlees, sappig, makkelijk te bewaren.
Rode bieten zijn makkelijk in cultuur, geschikt om te bewaren en rijk aan vitamines en mineralen. Ze zijn ruim te gebruiken en geven b.v. Borsjtsj de typische kleur. Goede partners voor een combinatieteelt zijn bonen, komkommers, paprika's, knoflook, koolrabi en kool. Als ganzenvoetgewassen moeten met rote bieten in de teeltrij van spinazie rekening worden gehouden.
Standplaats
De planten gedijen op bijna alle niet te droge bodems op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Alleen met te zware gronden komen de rode bieten niet goed overweg.
Tips
Het is raadzaam niet vóór half april uit te zaaien, want de bodem moet eerst voldoende zijn opgewarmd. Bij de jonge planten wekken temperaturen onder 10°C bij de rode bieten een bloestimulus. Droogte vermindert de opbrengst en de kwaliteit.
* van biologische aanplant volgens de EU-verordening inzake de biolandbouw