Terug

BIO Radijs

Snelgroeiende radijzen voor de volle grond voor het hele seizoen.

Mild-pittig, robuust, barst niet snel open.

Deze robuuste soort heeft zich in de biologische aanplant beproefd. Gezond zaad uit biologische productie is een belangrijke voorwaarde voor de natuurvriendelijke teelt.

Deze beproefde en geliefde soort heeft alles wat u zich kunt wensen: Mild-pittige smaak, snel rijp maar langere oogstperiode, barst niet zo snel open, ronde vorm en glanzend rode kleur. Deze radijzen gedijen niet alleen in de volle grond, maar ook onder vlies en geperforeerde folie alsook in de broeibak en onverwarmde broeikas. Gezonde rauwkost, ideaal op brood en voor gemengde salades.

Standplaats

Radijzen houden van een zonnige standplaats en een vochthoudende bodem met een hoge gehalte aan humus. Ideaal zijn zanderig-leemachtige bodems.

Tips

Zo kunt u de besmetting met koolvliegmaden voorkomen zonder spuitmiddelen: 1. Heel vroeg eind februari tot half maart uitzaaien met het rijpen nog voordat de kastanjes bloeien. Dus eerst dan vliegen de plaagdieren om hun eieren af te leggen. 2. Late uitzaaiing na half september wanneer de vliegtijd voorbij is. Dan zijn de radijzen nog vóór de vorst rijp. Voor de rest van de tijd is het raadzaam een beschermvlies op te leggen.

* van de biologische aanplant volgens de EU-verordening inzake de biolandbouw

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee