Terug

Okra Clemson Spineless

Interessante ca. 120 cm hoge, donkergroene hibiscusplant met mooie bloemen en lange spitse, donkergroene vruchten. Zeer mals vruchtvlees. De okra houdt van warmte en van een hoge luchtvochtigheid. Stelt geen bijzondere eisen aan de bodem.

 

Verzorging

Uitzaaiing in de warmte (broeikas/vensterbank), ca. 2-3 cm diep (donkerkiemer). Temperatuur en vochtigheid moeten constant zijn. Als de jonge planten 4 bladeren hebben ontwikkelt, kunt u deze in potten verspenen (planten). Bij een hoogte van 20 cm kunt u de hoofdscheut er tussenuit knijpen, daarmee zich de plant ruig zou ontwikkelen. Vanaf half mei in de volle grond planten, vooraf de planten afharden (aan de buitentemperaturen laten wennen).

 

Gebruik

Kleingesneden okra met uien en kruiden maken elke gebraden vlees fijner. Door haar interessante vruchtvorm is de okra ook uitstekend geschikt als eetbare decoratie bij salades.

 

Tip

De zaden van de okra hebben ca. de grootte van een erwt en benodigen voor de kieming bijgevolg veel water. Geschikt om in te vriezen of om in te maken. De okra lijkt qua smaak groene bonen en wordt in de keuken ook zo gebruikt.

 

Uitzaaiing

Voorgroeien: maart – april Directe uitzaaiing: half mei – juni Kieming: bij een temperatuur van 18-24°C binnen 10-15 dagen

 

Standplaats

Zonnig

 

Oogst

Doorlopend vanaf juni tot september

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee