Terug

Zaadschijf Rucola

De rucola is meerjarig en winterhard. Dus is deze soort ideaal voor het uitplanten in de volle grond. Hierin onderscheidt ie zich van de eenjarige rucola, die op de keukenbord opgroeit. De rucola is een probleemloze, maar zeer waardevolle slaplant en kruid, die een hoog gehalte aan mosterdolie bevat. Dit is bepalend voor de aromatische, pikante smaak, dat de smaak van rammenas of kers lijkt.

 

Verzorging

Rucola houdt van een zanderig-leemachtige bodem op een zonnige plek. Een goede watervoorziening is noodzakelijk, maar let op dat er geen stuwvocht ontstaat. Rucola wordt vanaf mei in de volle grond geplant. Niet of slechts een beetje bemesten en vooral niet met een azotische meststof.

 

Gebruik

Voor salade worden vooral de jonge bladeren gebruikt, omdat de oudere een zeer intensieve, bijna pikante smaak hebben. Het is raadzaam de bladeren te oogsten voordat de planten gaan bloeien, omdat deze daarna een bittere smaak ontwikkelen. Het best de bloemknoppen vroegtijdig afsnijden. Rucola wordt voor talrijke gerechten gebruikt, zoals b.v. in noedelgerechten, risotto, soepen, ragouts en pesto. Ook op pizza’s, mediterrane gerechten of in salades is rucola zeer geliefd.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee