Terug

Stabtomate 'Harzglut' F1

Zeer vroeg rijpende tomaat voor de broeikas en de volle grond met een verbeterde ‚Hartvuur-kwaliteit‘. Resistent tegen het tomatenmozaïekvirus en het vruchtvuur (Cladosporium). Stevige vruchten (ca. 80 g), beste smaak en een hoge opbrengst. Kan fris worden gegeten of voor aromatische salades worden gebruikt.

 

Verzorging

Makkelijke uitzaaiing! Zaadlint op de goed voorbereide kweekbak ca. 0,5 cm diep uitleggen. Diepgrondig losmaken, humeuze bodem gebruiken. Bevochtigen, dun met aarde bedekken en aanduwen. Licht plaatsen en vochtig houden. In het 4-blad-stadium verspenen en in potten planten. In april op een afstand van 50 x 80 cm in de broeikas of vanaf half mei afharden en in de volle grond planten.

 

Gebruik

Tomaten kunnen veelzijdig worden gebruikt. Ze zijn geschikt voor salades, als rauwkost, in geheel, gevuld voor het smoren of stoven, alsook gekookt als basis voor soepen en sauzen.

 

Tips

De planten hebben een klimhulp zoals staven of snoeren nodig. Voor een snelle rijpheid ist het raadzaam de zijscheuten te verwijderen en na de 6de bloemstand in te korten. Tomaten permanent vochtig houden en bemesten.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee