Sla Collectie 'Luizenvrij' Zaailint
Met deze soorten is het gelukt zonder gentechniek een sla te kweken, dat niet van de groene slaluis wordt aangetast. Verder zijn de soorten in sterke mate resistent tegen de valse meeldauw van de rassen 1-16, 19, 21 en 23. De gekrulde, groene bladeren van ‚Onyx‘, de gekrulde, rode bladeren van ‚Salsun‘ en de getande, rode bladeren van ‚Bentley‘ geven kleur aan de fris toebereide salade. Deze soorten ontwikkelen zich steeds prachtig en zijn reeds na 5-6 weken plukrijp. De bijzonder malse bladeren worden slechts afgesneden en kunnen direct - zonder moeite voor het schrappen - worden gebruikt. Het is raadzaam de sla in sets te zaaien, als eerste groente in het voorjaar en als laatste in de herfst. De planten ontwikkelen slechts losse kroppen.
Verzorging
Makkelijke uitzaaiing! Het zaailint in de voorbereide rijen leggen, bevochtigen, met aarde bedekken en aanduwen. Het verspenen is niet nodig, omdat de zaden reeds op de juiste afstand zijn voorgezaaid. Het papier vergaat in de grond tot humus.
Gebruik
Met een kruiden-, yoghurt- of mosterddressing aangemaakt, is deze botermalse sla een genot.
Tip
Pluksla gedijt op elke humeuze bodem op een zonnige en halfschaduwrijke plek.