Terug

Zoutkruid

Deze vitaminerijke groente is een echte verrassing. De succulente, vlezige bladeren van deze Japaanse keukenkruid - het zoutkruid (Salsola komarovii) - hebben van nature een zoutige smaak, die de gerechten een verrassende lekkere smaak geeft. De planten zijn zeer makkelijk te onderhouden, komen goed overweg met compost of zeer geringe minerale bemesting. Zij staan lange droogtijden zonder veel gieten door en zijn reeds na luttele weken klaar voor het oogsten. Net zoals bij spinazie kunt u in rijen zaaien , maar ook in tufs. Geoogst worden de jonge bladeren en de scheuten. U kunt deze smoren, in wokgerechten toevoegen of klein gesneden als aroma in salades gebruiken. ‚Osaka‘ is snel groeiend, een hoge opbrengst gevend en robuust.

 

Standplaats

Het zoutkruid houdt van volle zon en een diepgrondig losgemaakte, voedselrijke tuinbodem zonder stuwvocht. Gedijt zelfs op zand.

 

Tips

Wij adviseren de uitzaaiing in sets, zodat het hele jaar door in de volle grond kan worden geoogst. Dit lukt ook in een lichte, vorstvrije broeikas.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee