Terug

Thymian

Meerjarige, groenblijvende kruiden- en sierplant met een wrang pittige aroma en geur. Ruige groei, hoogte 15-30 cm. Jonge scheuten en bladeren worden in de mediterrane keuken fris of gedroogd gebruikt, voor pizza, soepen, vlees- en groentegerechten (meekoken) alsook voor kwark en kruidendressing. Als thee gebroeid heeft de tijm een mucolytische en antibacteriële effect.

 

Verzorging

Uitzaaiing in rijen op een afstand van 20 cm, licht aanduwen, slechts dun met aarde afdekken (lichtkiemer!) en vochtig houden. Al naar behoefte pikeren en krachtige kiemplanten vanaf eind mei op een afstand van 20 x 20 cm uitplanten resp. verspenen. Houdt van een zonnige standplaats en een zanderig-magere bodem met een gering kleigehalte.

 

Tip

De beste pluktijd is voor de bloei, in de schaduw laten drogen. De planten voor de winter op handhoogte terugsnoeien.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee