Petersilie
Deze peterselie is echt iets bijzonders. De groei is zeer krachtig en blijkt de snijselderij. De grote bladeren zijn plat en hebben een krachtige aroma. Kan goed voor het kruiden en het invriezen worden gebruikt. Ook gedroogd is het aroma duidelijk intensiever als bij vergelijkbare soorten. Deze peterselie heeft een hoge opbrengst en kan meermaals worden gesneden.
Verzorging
Peterselie gedijt op elke humeuze tuinbodem op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Het is raadzaam de grond zorgvuldig los te werken, want de planten komen slecht overweg met stuwvocht (gele bladeren, zwakke groei).
Gebruik
De bladeren kunnen als decoratie worden gebruikt en zijn onontbeerlijk voor het kruiden van soepen, aardappelen, vleesgerechten, zwammen en noedelgerechten. Kunnen ook goed worden gedroogd of ingevriezen.
Tip
Wij adviseren eerst vanaf begin maart uit te zaaien, omdat de planten niet overweg komen met te lage temperaturen en dan voortijdig omhoog schieten.