Komkommer Dille, Bladrijk
Eenjarig, bijzonder bladrijk, fijn geveerd keukenkruid. Sterk geurend met een fris-pittige aroma. Kan een hoogte van 100 cm bereiken en heeft een zeer hoge opbrengst. De zaden en de bloemen worden voor het inmaken van komkommers gebruikt. De klein gehakte bladeren zijn geschikt voor het kruiden van azijn, komkommersalade, dillesauzen en kruidenboter. Kan ook goed worden ingevroren of gedroogd.
Verzorging
Let op dat de kiemtemperatuur niet onder 15°C valt. Uitzaaiing in rijen op een afstand van 20 cm, slechts licht aanduwen, niet of slechts dun met aarde afdekken (lichtkiemer!) en vochtig houden. Krachtige planten op een afstand van 5-10 cm verspenen. Houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats op elke doorlaatbare tuinbodem zonder stuwvocht.
Tip
Wij adviseren de bladeren op de tijd van de bloei te oogsten, want deze dan het hoogste gehalte aan aromavormende, etherische olies hebben bereikt.