Terug

Dille

Eenjarig keukenkruid met fijn geveerde bladeren, die aangenaam pittig-aromatisch smaken. Kan een hoogte van 100 cm bereiken en heeft een hoge opbrengst. De zaden en de bloemen worden voor het inmaken van komkommers gebruikt. De klein gehakte bladeren zijn geschikt voor het kruiden van azijn, komkommersalade, dillesauzen en kruidenboter. Kan ook goed worden ingevroren of gedroogd.

 

Verzorging

Let op dat de kiemtemperatuur niet onder 15°C valt. Uitzaaiing in rijen op een afstand van 20 cm, slechts licht aanduwen, niet of slechts dun met aarde afdekken (lichtkiemer!) en vochtig houden. Krachtige planten op een afstand van 5-10 cm verspenen. Houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats op elke doorlaatbare tuinbodem zonder stuwvocht.

 

Tip

Wij adviseren de bladeren op de tijd van de bloei te oogsten, want deze dan het hoogste gehalte aan aromavormende, etherische olies hebben bereikt.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee