Terug

Bärlauch Wald-Knoblauch

Meerjarige, 20 tot 40 cm hoge plant met een langwerpige bol en rechte, driekantige of ronde stengels. De bladeren zijn lancetvormig en de bloemen sneeuwwit. Daslook komt voor in inheemse, beschaduwde, vochtige gemengde bossen.

 

Verzorging

Uitzaaiing in de volle grond, ca. 1-2 cm diep. Eerst benodigt de zaai een warmteperiode met een temperatuur van ca. 15-20°C, aansluitend 4-6 weken lang (overwintering) een kouperiode (initialisatie van de kieming) met een temperatuur van -4°C tot +2°C (vorstkiemer). Daarna matig warm verder opkweken (10-12°C). De uitzaaiing wordt vergemakkelijkt als u de zaden met vochtige zand mengt en het zand dan aan de zaadschil wrijft (laagvorming). Plantafstand 15 x 15 cm.

 

Gebruik

De jonge, na knoflook geurende bladeren kunnen bij salade, soepen, sauzen en groente worden gebruikt. Niet meekoken! Daslook is ook geschikt voor het aromatiseren van olies.

 

Tip

Daslook bezit een similaire genezende en aromatische effect als knoflook. In de nazomer trekt daslook het bladgroen in. U kunt dan de daslookbollen gebruiken, maar dit heeft het nadeel dat de plantopstand wordt verminderd.

Passend daarbij...

Daslook
Daslook1 portie zaad € 3,65
Trusted Shops Guarantee