Terug

Tomate "Brillantino"

Uitstekend smakende cherrytomaat. Is door haar ruige en in de lengte beperkte groei bijzonder geschikt voor de teelt in grotere potten op het balkon en terras. De talrijke kersgrote vruchten rijpen heel vroeg en zijn met haar zoet en fruitig aroma een echte genot. De ca. 80 cm hoge planten werpen vele glanzend rode vruchten af en hebben een verbazend hoge opbrengst. ‚Brillantino‘ is van nature resistent tegen talrijke ziektes. Een bijzondere voordeel: deze soort heeft niet veel verzorging nodig. Laat de planten gewoonweg groeien. De zijscheuten heeft u niet uit te barsten.

 

Standplaats

Tomaten geven de voorkeur aan een losse, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem. Geef de planten een warme, zonnige, tegen regen beschutte standplaats.

 

Tips

Giet en bemest de planten rijkelijk en gelijkmatig. Om het gieten te vergemakkelijken, kunt u reeds bij het planten een aarden pot dichtbij het stammetje in de aarde zetten. Vanuit het potgat kan het water effectief en langzaam in de bodem sijpelen. Let op, dat de tomatenplanten niet nat worden c.q. dat het water snel kan afdrogen. Giet steeds van onderaf.

Trusted Shops Guarantee