Terug

Stabtomate "Sparta"

‘Sparta F1-hybride’ behoort tot de beste soorten wat betreft de opbrengst en de smaak. Deze kweek werd in smaaktest reeds meermaals als nummer één gewaardeerd (FLORA-winnaar van de test). De snijbestendige, glanzend rode vruchten zijn ca. 120 gram zwaar en zijn daardoor voor het normale gebruik precies goed. Zij smaken aangenaam pittig en fruitig tegelijk – een echte genot voor gourmets en kenners! Zij zijn lang houdbaar en kunnen als ‘druiventomaat’ aan de planten vol rijp worden zonder af te vallen. De vruchten rijpen middelvroeg. Geschikt voor de teelt in de volle grond en in de broeikas. De planten zijn resistent tegen tomaatmozaïekvirus, cladosporium, verticillium, fusarium en nematoden.

 

Teelt en Verzorging

Uitzaaiing januari tot maart dun in schalen. Het zaad slechts dun met aarde bedekken. Kiemduur 10-15 dagen bij een temperatuur van 20-25°C. Na de opkomst in potten planten met een voedselrijke aarde. Licht plaatsen en gelijkmatig vochtig houden. Vanaf april in de broeikas en vanaf mei (na de ijsheiligen) in de volle grond planten. Afstand 80 x 50 cm. Tot aan de eerste bladaanzet inplanten. Het is raadzaam voor het uitplanten staken in de aarde te zetten, zodat de planten aan deze kunnen worden vaastgemaakt.

 

Oogst

Juni tot september.

 

Tip

De planten houden van een zonnige, warme en windbeschutte standplaats. Zorg ervoor, dat de planten voldoende vochtigheid en meststof hebben. Onvruchtbare zijscheuten in de bladoksels uitbarsten.

Trusted Shops Guarantee