Terug

Tomate "Flavance"

Vitaaltomaat. Deze bijzonder hoge opbrengst gevende ronde staftomaat bevat in hoge mate natuurlijke inhoudsstoffen zoals lycopeen, anthocyaan en carotenoïden, die de zogenoemde ‚vrije radicalen‘ tegengaan en daarmee niet alleen de plant maar ook de mens een betere resistentie geven. De werking is grotendeels niet aan de verse consumptie gebonden, maar kan zich ook (zoals bij lycopeen) na de verwerking als sap of in de keuken ontwikkelen. U kunt het verschil tot gewone soorten reeds uiterlijk en bij het opensnijden aan de hand van de donkerrode kleur herkennen. ‚Flavance‘ is bijzonder groeikrachtig en robuust, rijpt vroeg en is daardoor zowel voor de aanplanting in de volle grond als in de broeikas heel geschikt. Ze is resistent tegen vele tomatenziektes o.a. de fluweelvlekkenziekte en de echte meeldauw. De middelgrote, ronde en snijvaste rode vruchten met een gewicht van 100-110 gram hebben een aangenaam smakend, krachtig aroma. De ca. 150 cm hoge planten werpen vele dicht met vruchten bezette trossen af en hebben een hoge opbrengst.

 

Standplaats

Tomaten prefereren een doorlaatbare, voedselrijke, humeuze en vochtige bodem en een warme, zonnige en windbeschutte standplaats.

 

Tips

Tomaten hebben veel water en voedingsstoffen nodig. Daarom is het belangrijk de planten rijkelijk te gieten en te bemesten. Wij bevelen geënte planten aan. Deze zijn zo groeikrachtig dat ze tot aan drie scheuten kunnen onderhouden.

omhoog
Trusted Shops Guarantee