Terug

Tomate "Sportivo"

De middelgrote, ronde, glanzend rode vruchten van deze hoge opbrengst gevende huishouden- en staftomaat zijn – in plakken gesneden – heel geschikt voor frisse salades en voor het gebruik in de keuken. De smaak van ‚Sportivo‘ is bijzonder aangenaam: zeer aromatisch en fruitig – elke tomaat een echte genot! De groeikrachtige planten bereiken een hoogte van ca. 150 cm en hebben wat houvast met behulp van staven nodig. Zij zijn robuust, groeikrachtig en resistent tegen ziektes, kou en nattigheid.

 

Standplaats

Geef de planten een voedselrijke, humeuze en losse aarde, alsook een warme, windbeschutte, zonnige standplaats in de volle grond, op het balkon of in de broeikas.

 

Tips

Barst de zijscheuten vroegtijdig uit, dit verbetert de kwaliteit en de opbrengst. Tomaten hebben een hoge behoefte aan water en moeten aan hete dagen tweemaal worden gegoten, als deze in potten worden geplant. Om het gieten te vergemakkelijken, kunt u reeds bij het planten een aarden pot dichtbij het stammetje in de aarde zetten. Vanuit het potgat kan het water effectief en langzaam in de bodem sijpelen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee