Stangensellerie "Spartacus F1"
Snijselderij is een interessante, smakelijke groente, dat nog veel te weinig wordt aangeplant. Door de mild pittge smaak en de frisse, knapperige consistentie is het een gevraagde groente als rauwkost, voor het dippen of in salades. Deze soort ontwikkelt ca. 45 cm lange stelen met donkergroene bladeren. De bladstelen zijn groenvlezig en het hartje is goed gebleekt.
Teelt en Verzorging
Uitzaaiing gebeurt vanaf maart tot mei in potten of schalen. Kiemduur 15-30 dagen bij een temperatuur van 18-22°C. Het zaad slechts licht met aarde bedekken. Na de opkomst al naar behoefte verspenen. Vanaf half mei op een afstand van 30 x 30 cm in de volle grond planten.
Oogst
Vanaf juli tot september.
Tip
Snijselderij heeft een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en een vochtige, humeuze bodem nodig, die goed met voedingsstoffen is verzorgd. Het is raadzaam de planten met b.v. vlies te beschermen en voor het uitplanten goed af te harden om het botten te vermijden.