Terug

Pflücksalat "Lollo bionda Onyx"

Deze soort is resistent tegen de groene slaluis en de valse meeldauw van de rassen 1-17, 19, 23 en robuust tegen binnenbrand. Op grond van de resistentie kunt u het gebruik van plantenbeschermingsmiddelen bezuinigen. Deze sla ontwikkelt een grote, groene, fijngekrulde, losse krop. Is geschikt voor een lange aanplant vanaf het voorjaar tot de herfst. Neigt niet tot het botten. De hele krop kan worden geoogst, maar u kunt al naar behoefte ook slechts de uitwendige bladeren plukken. Is geschikt om direct fris te worden gegeten of voor de toebereiding van salade met kruiden en verschillende dressings. Is rijk aan vitaminen en mineralen.

 

Teelt en Verzorging

Uitzaaiing vanaf maart tot augustus in schalen of vanaf april tot september in de volle grond. Zaaidiepte ca. 0,5-1 cm. Kiemtemperatuur 8-15°C. Kiemduur 6-10 dagen. Al naar behoefte verspenen. Op een afstand van 30 x 30 cm in de volle grond planten. Temperaturen boven 18°C hebben een belemmerend effect op de kieming.

 

Oogst

Mei tot oktober, in overeenstemming met de volgende zaai.

 

Tip

Houdt van een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Gebruik geen frisse stalmest en zorg ervoor dat de planten voldoende vochtigheid hebben.

omhoog
Trusted Shops Guarantee