Terug

Kropsla "Maikönig"

Vroege soort voor in de volle grond met grote, vaste, goed gesloten kroppen en geelgroene bladeren met een rosse bladrand. Geschikt voor een vroege aanplant in de volle grond. Ook geschikt voor de broeibak of onder folie. Daarbij kunnen de planten worden voorgekweekt of direct worden uitgezaaid.

 

Zaaien: in huis: februari-april; in de volle grond: april

Ontkieming: 7-14 dagen bij 10-16° C

Afstand tussen de rijen: 25 cm

Plantafstand: 25 cm

Standplaats: zonnig

Oogst: mei-juni

 

Zaaien

Uitzaaiing 0,5-1 cm diep (diffuus licht begunstigt de kieming), in rijen op een afstand van 25 cm. Het zaad aanduwen, met aarde afdekken en vochtig houden. Al naar behoefte op een afstand van 25 x 25 cm verspenen.

 

Standplaats en verzorging

Houdt van een zonnige standplaats en een losse, humeuze normale tuinbodem die niet met stalmest bemest is. Heeft veel water nodig, maar geen ophopend water. Het hart mag niet met aarde bedekt worden omdat anders de planten gaan rotten of er geen goede kroppen ontstaan.

 

Gebruik

Kan voor frisse salades, met kruiden, yoghurt en verschillende dressings bij alle vis- een vleesgerechten worden gebruikt.

 

Tip

Als de kropsla in het huis wordt voorgekweekt is het belangrijk dat deze koel wordt gehouden, omdat temperaturen boven 15°C de kieming kunnen belemmeren. Na 3-5 weken uitplanten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee