Kopfsalat Fiorella
Deze soort is resistent tegen de groene slaluis, de valse meeldauw van de rassen 1-17, 19, 21 en 23, het slamozaïekvirus en robuust tegen smet. Op grond van de resistenties kunt u het gebruik van spuitmiddelen bezuinigen. Is geschikt voor de aanplant vanaf het voorjaar tot de nazomer, omdat de kroppen niet geneigd zijn tot het omhoog schieten. De stevige, middelgroene kroppen ontwikkelen zich heel snel. Geschikt voor zo te eten of voor de toebereiding van salades met kruiden en verschillende dressings. Rijk aan vitaminen en mineralen.
Teelt en Verzorging
Uitzaaiing maart tot april in schalen of vanaf april tot augustus in de volle grond. Zaaidiepte ca. 0,5-1 cm. Kiemtemperatuur 8-15°C. Kiemduur 6-10 dagen. Al naar behoefte verspenen of op een afstand van 30 x 30 cm verplanten. Temperaturen boven 18°C hebben een belemmerend effect op de kieming.
Oogst
Mei tot september in overeenstemming met de daaropvolgende uitzaaiingen.
Tip
Houdt van een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Gebruik geen frisse stalmest en zorg voor voldoende vochtigheid.