Eissalat Osaka
Deze soort is resistent tegen de groene slaluis en de valse meeldauw van de rassen 1-16, 19, 21 en 23. Op grond van de resistenties kunt u het gebruik van spuitmiddelen bezuinigen. Is ook geschikt voor de aanplant in de zomer, omdat de kroppen niet geneigd zijn tot het omhoog schieten. Geschikt voor zo te eten of voor de toebereiding van salades met kruiden en verschillende dressings. Rijk aan vitaminen en mineralen.
Teelt en Verzorging
Uitzaaiing vanaf april tot juli in schalen of in de volle grond. Zaaidiepte ca. 0,5-1 cm. Kiemtemperatuur 8-15°C. Kiemduur 6-10 dagen. Al naar behoefte verspenen of op een afstand van 30 x 30 cm verplanten. Temperaturen boven 18°C hebben een belemmerend effect op de kieming.
Oogst
Juni tot september in overeenstemming met de daaropvolgende uitzaaiingen.
Tip
Houdt van een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Gebruik geen frisse stalmest en zorg voor voldoende vochtigheid.