Ijsbergsla 'Fortunas'
Deze soort is resistent tegen de groene slaluis en de valse meeldauw van de rassen 1-16, 19, 21 en 23. Op grond van de resistenties kunt u het gebruik van spuitmiddelen bezuinigen. De grote stevige krop is omgeven van knapperige, sappige bladeren. De bladeren worden in strepen gesneden en als salade met kruiden en verschillende dressings toebereid. Rijk aan vitaminen en mineralen.
Teelt en Verzorging
Uitzaaiing vanaf april tot juli in schalen of in de volle grond. Zaaidiepte ca. 0,5-1 cm. Kiemtemperatuur 8-15°C. Kiemduur 6-10 dagen. Al naar behoefte verspenen of op een afstand van 30 x 30 cm verplanten. Temperaturen boven 18°C hebben een belemmerend effect op de kieming.
Oogst
Juni tot september in overeenstemming met de daaropvolgende uitzaaiingen.
Tip
Houdt van een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Gebruik geen frisse stalmest en zorg voor voldoende vochtigheid. Als de ijsbergsla koel wordt bewaard, ook aangesneden, is deze enige dagen houdbaar.