Terug

Cayenne-Pfeffer Starflame

Vurig-pittige peperoni zijn in de trend. Zij geven gerechten eerst de juist aroma. Deze rijkdragende kweek is met haar vele 10-13 cm lange, slanke, spitse vruchten bijzonder attractief. Op het balkon en terras ontwikkelen de in de pot ca. 40 cm hoge, ruige planten vele vruchten. Deze zijn in het begin groen, rijpen dan glanzend goudgeel af en krijgen erbij een nog intensiever aroma. De paprikaplanten zien met haar attractieve gele vruchten op zonnige terrassen en balkonen bijzonder decoratief uit. De rijptijd duurt vanaf augustus tot oktober. Gedijt ook in de volle grond op perken, in de broeibak, de broeikas of in de wintertuin. Is van nature zeer resistent.

 

Aanbeveling

Erbij past ideaal de zussoort ‘Fireflame’ F1 met haar glanzend vuurrode vruchten.

 

Standplaats

Geef deze paprika een voedselrijke, humeuze en losse aarde, alsook een warme, windbeschutte, zonnige standplaats in de volle grond, op het terras en balkon of in de broeikas.

 

Tip

Pittige paprika (peperoni) smaakt zuur ingemaakt of als rauwkost uitstekend met kaas, als snack en in blokken of strepen gesneden in verschillende salades. U kunt deze ook in soepen verwerken en invriezen. Als u de eerste knop/vrucht uitbarst, dan ontstaan straks nieuwe en de oogst wordt in het geheel hoger. Laat de planten nooit uitdrogen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee